TV-tiderna för Vinter-OS i Peking 2022

Peking-OS kommer att pågå mellan den 4 – 20 februari och Discovery har förvärvat tv-rättigheterna. Tävlingarna i Vinter-OS kommer att pågå från strax efter midnatt, svensk tid, för att avslutas på eftermiddagen ibland så sent som 16:00. Tidsskillnaden mellan Sverige och Sydkorea är 6 timmar.

I dessa TV-kanaler kan du följa Peking-OS

Kanal 5

Kanal 5

I Kanal 5 kommer att kunna följa OS-tävlingarna dygnet runt, med mycket svenskt fokus. Kanal 5 kommer att vara huvudkanal under spelen med studiotid inför dagens tävlingar och ett sammandrag på eftermiddagen när tävlingarna är över.

Kanal 9

Kanal 9

Kanal 9 kommer att vara ett komplement till Kanal 5 när olika intressanta tävlingar krockar. Då kommer den ena tävlingen att istället visas i Kanal 9.

Eurosport 1

Eurosport 1

Eurosport 1 kommer uteslutande att visa ishockey-matcher.

Eurosport 2

Eurosport 2

I Eurosport 2 läggs fokus på intressanta tävlingar ur ett bredare internationellt perspektiv.

Eurosport Play

Discoverys play-kanal på nätet för att se OS live stream men även för att kunna se utvalda tävlingar i efterhand.

Se hela programmet för Vinter-OS här >

Discoverys expertkommentatorer:

Alpint
Info kommer

Ishockey
Info kommer

Skidor
Info kommer

Skidskytte
Info kommer

OS TV-tider

Vinter-OS engagerar många människor över hela världen. Atleter från runt om i världen ska göra upp om vem som är bäst i en hel del olika grenar. Det blir ett möte eliter emellan och det gör såklart att många vill se hur det går. Sedan några år tillbaka sänds OS på TV, så fler kan ta del av de fantastiska tävlingarna som hålls. Det är dock en del OS 2022-tider att hålla koll på, så du kan se OS i Peking på TV.

Programmet för TV-sändningarna är ännu inte klara och presenterade, och det kommer troligtvis dröja en aning innan de läggs upp. Så fort dessa är satta så kommer vi dock lägga upp dem här, så du snabbt och enkelt kan hitta när just din favoritgren har final. Kanske följer du den svenska truppen eller en annan nation i de olika grenarna, och vill se när de kniper en medalj. Då är det också bra att veta när man ska bänka sig i soffan framför TVn, eller smyga igång sändningen i hörlurarna på jobbet.

TV-tablå för vinter-OS

Här hittar du som sagt vilka tider som du kan se alla tävlingarna på, när de sänds på TV. Tänk bara på att de ännu är preliminära och det kan bli ändringar när det närmar sig. Kanske behöver någon tävling ändras i tid och då kommer även tiderna för sändningen ändras. Oftast flyter det på bra och de kan istället sända något annat trevligt, som uppstart eller nedvarvning från någon annan gren.

Vinter-OS i TV kommer sändas dygnet runt på de utvalda kanalerna, men allt kommer inte vara live. Detta är såklart för att det inte sker tävlingar dygnet runt i Peking. Tidsskillnaden rör dock till det lite, eftersom Kina ligger åtta timmar före Sverige.

Vilka TV-tider från Peking som gäller kommer uppdateras så fort som möjligt, när tv-tablån är satt. I vårt program för när tävlingarna går kan du dock redan nu se preliminära Vinter-OS tider i Peking. Man kan anta att OS-tider på TV följer det någorlunda, men det är bra att räkna med att det kan komma att ändras.

OS på svensk tv

Som bekant så går Vinter-OS 2022 i Peking i Kina, och det är därför en viss tidsskillnad. Alla tävlingar går under natten och förmiddagen svensk tid, vilket kan göra att många har svårt att kolla på dem. Under OS 2022 är det dock möjligt att se på sändningarna i efterhand, så man inte behöver missa något!

I Sverige kommer man kunna se sändningarna på alla kanaler som ingår i Discovery Network. I år blev det klar att det är de som fick rättigheterna att sända OS. Du kan titta på live sändningarna i Kanal 5, Kanal 9, EuroSport 1, EuroSport 2 och på internet i EuroSport Player. Sändningarna kommer också gå som repris dygnet runt och finnas som play online. Det är bra om du skulle missa live-sändningen.